L' escola concertada. Contrasts amb l'escola pública


Una escola concertada és una escola pública en el sentit que es finança amb diners públics igual que altres escoles públiques; no obstant això, no compleixen algunes de les mateixes lleis, reglaments i directrius que les escoles públiques habituals. Es desregulen de molts dels requisits als quals s’enfronten les escoles públiques tradicionals. A canvi, produeixen certs resultats. Les escoles concertades són una opció diferent per als estudiants de les escoles públiques. No se’ls permet cobrar la matrícula, però sovint tenen inscripcions controlades i tenen llistes d’espera per als estudiants que vulguin assistir.

Les escoles concertades són sovint creades per administradors, professors, pares, etc. que se senten obligats per les escoles públiques convencionals. Algunes escoles concertades també les estableixen grups sense ànim de lucre, universitats o indústries privades. Algunes escoles concertades se centren en determinades àrees com ara les ciències o les matemàtiques i d'altres intenten crear un currículum educatiu més difícil i més eficient.

Els avantatges de l'escola concertada

Els creadors d’escoles concertades creuen que augmenten les oportunitats d’aprenentatge i ofereixen un accés més gran a una educació de qualitat. Molta gent també gaudeix de l’elecció que creen dins del sistema escolar públic tant per als pares com per als estudiants. Els defensors diuen que proporcionen un sistema de rendició de comptes dels resultats dins de l'educació pública. El rigor que requereix una escola concertada millora la qualitat general de l’educació.

Un dels avantatges més importants és que sovint s’encoratja els professors a pensar fora de la caixa i se’ls anima a ser innovadors i proactius a les seves aules. Això contrasta amb la creença que molts professors d’escoles públiques són massa tradicionals i rígids. Els defensors de les escoles concertades han afirmat que la participació de la comunitat i dels pares és molt superior a la de les escoles públiques tradicionals. Amb tot això dit, les escoles concertades s’escullen principalment a causa dels seus estàndards acadèmics més alts, de les classes reduïdes, dels enfocaments innovadors i de les filosofies educatives coincidents .

La desregulació permet molt de lloc per a una escola concertada. Els diners es poden dirigir de manera diferent a les escoles públiques tradicionals. A més, els professors tenen poca protecció, cosa que significa que poden ser alliberats del seu contracte en qualsevol moment sense causa. La desregulació permet la flexibilitat en altres àrees com ara el currículum i el disseny general dels seus programes acadèmics bàsics. Finalment, la desregulació permet al creador de l’escola concertada seleccionar i determinar el seu propi consell. Els membres de la junta no són seleccionats mitjançant un procés polític com ho fan els que serveixen a les escoles públiques tradicionals.


A continuació, et deixo al teu abast un web que et permetrà visualitzar un vídeo sobre els avantatges de l'escola pública:

Els avantatges de l'escola pública en imatges

Comentaris

Entrades populars