El fals espot del Departament d'Educació

Em sembla molt interessant comentar per aquí la polèmica que va causar un vídeo publicat el març del 2019 per l'aFFaC (Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya). Aquesta federació va impulsar un projecte anomenat Escola Pública Catalana per deixar en evidència el Departament d'Educació de la Generalitat, tot creant un vídeo institucional parlant de les escoles públiques com si es tractés d'un espot engegat pel mateix departament.

La federació pretén denunciar la falta d'interès de les escoles públiques durant l'època d'inscripcions per part de la Generalitat. Deixen clar que la Generalitat ofereix moltes subvencions a les escoles privades i concertades, però no fa res per donar el valor que es mereix l'educació pública.

La representant de la federació al vídeo cita: "L'escola pública és un dret i, com tots els drets, es guanya exercint-lo".  El vídeo que desmenteix l'espot s'acompanya d'aquesta descripció: "Aquest vídeo l'hauria d'haver fet el Departament d'Educació, però és una iniciativa de l'aFFaC."

Deixo en mans de cadascú pensar si l'escola pública és la millor proposta per educar els infants i els joves, però us deixo per aquí els dos vídeos (el suposat espot i la revelació del "troleig" al Departament d'Educació).







Comentaris

Entrades populars